BİRİM HABERLERİ

YÖK’ten eğitime devam eden kurumlarla ilgili yeni karar

Yayınlandı

-

YÖK’ün genelgesine göre, ‘eğitim ve öğretime devam eden yükseköğretim kurumlarda ara verip vermeme kararı yetkili kurullara’ bırakıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerdeki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirmişti.

YÖK’ün dün “Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle eğitim öğretim süreci” başlıklı yeni bir genelge yayınladığı öğrenildi.

Tanıtım

Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın genelgesinde, “Halihazırda bahar dönemini başlatmış ve eğitim ve öğretime devam eden yükseköğretim kurumlarımızın eğitim ve öğretime ara verip vermeme konusundaki kararın, ilgili yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarına bırakılmasına karar verilmiştir” denildi.

Genelgede yer alanlar şöyle:

  • 1) Tıp ve Diş hekimliği fakültelerinin uygulamalı eğitim sürecindeki (4, 5, 6. Sınıf) öğrencilerinin eğitimlerine devam edip etmemeleri konusunun yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarınca değerlendirilmesine,
  • 2) Halihazırda bahar dönemini başlatmış ve eğitim ve öğretime devam eden yükseköğretim kurumlarımızın eğitim ve öğretime ara verip vermeme konusundaki kararın, ilgili yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarına bırakılmasına,
  • 3) Sınavların ilan edilen tarihe uygun olarak yapılması veya ertelenmesi hususunun yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarınca değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version