Gençlerin tercihleri araştırıldı, ortaya ilgi dikkat çekici sonuçlar çıktı.
Gençler boş zamanlarında en çok televizyon izliyor, interneti sosyal iletişim için kullanıyor. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA bir araştırma yaptı, Türkiye’nin gençlik profilini ortaya koydu.
SETA, Türkiye’nin gençlik profilini belirlemek için 6 ay önce yola çıktı. Yapılan araştırmada, 15 – 29 yaş aralığındaki 10 bin 174 gence çeşitli sorular yöneltildi. Araştırmada gençlerin tercihleri araştırıldı. Ortaya ilgi dikkat çekici sonuçlar çıktı.
Yüzde 57’si Boş Zamanlarında TV İzliyor
Tanıtım
Bu sorulardan ilki gençlerin boş zamanlarını nasıl değerlendirdiğine yönelikti. Gençlerin yüzde 57’si boş zamanlarında televizyon izlediğini; yüzde 41’i kitap okuduğunu söyledi.
Yüzde 80’ini İnterneti Kullanıyor
Araştırmada gençlerin 3’te 2’sinin gazete okuduğu ortaya çıktı. İnternet kullanımı da gençler arasında oldukça yaygın. Gençlerin yüzde 80’i interneti kullanıyor.
İnternet en çok sosyal iletişim ve haberleşme için tercih ediliyor.
Tanıtım
Yüzde 64’ü Sigara, Yüzde 80’ini Alkol İçmiyor
Gençlere sigara kullanıp kullanmadıkları da soruldu. Buna göre gençlerin yüzde 64’ü sigara içmiyor. Ancak yaş ilerledikçe bu oran artıyor. Alkol kullanımı da sınırlı…
Gençlerin yüzde 80’i alkollü içeceklere yanaşmıyor.
SETA’nın araştırma sonuçları bir toplantı ile katılımcılara sunuldu. Katılımcılar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da vardı.
Tanıtım
Bakan Kılıç: “Gençlik Elden Gitmiyor”
Araştırmanın ayrıntılarını değerlendiren Kılıç, “Gençlik elden gitmiyor. Gençlik bilakis kendi geleceğine hükmediyor. Sorunları farkediyor ve sorunlarını bildiriyor. ve bu sorunların çözülmesini istiyor” dedi.
Gençlerin daha çok sosyalleşmesi için yapılacakları anlatan Kılıç, “2012 yılında hedefimiz 250 bin gencimizi, doğudan-batıya, batıdan-doğuya hareket ettirmektir” diye konuştu.
Kılıç, “2012 yatırım programına dahil ettiğimiz gençlik merkezi sayısı 74. Gençlik merkezlerinin bünyesinde 1 spor salonu ve ortalama 20 civarında atölyeler bulunacak. Saz, gitar, ud ve ney kurslarından hat vetazhip kurslarına kadar geniş yelpazede gençlerimize katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.