Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında bir dönem boyunca ilköğretim öğrencilerine, okulöncesi çocuklara ve annelerine, cezaevinde yaşayan bireylere ve halka yönelik uyguladığı projelerin sunumu Çimenlik Deniz Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi.
Toplantıya Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilara Özer, Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Yüksel Özdemir, proje sunumlarını değerlendiren jüri üyeleri Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Deniz Müzesi Komutanı Albay Can Uzunsoy, ÇOMÜ Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cumhur Arslan, Yrd. Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Doç. Dr. Dilara Özer, 2009 yılında itibaren ders kapsamında gerçekleştirilen proje uygulamalarının geleneksel hale geldiğini belirterek, öğrencilerin öncelikle kendi proje fikirlerini oluşturduğunu, proje fikirlerini işleyerek sponsorlarla işbirliği kurduğunu, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği gerçekleştirerek bahar yarıyılında bu projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.
Projelerin hayata geçmesinde çok değerli kurum ve kuruluşların katkısını aldıklarını belirten Özer, “Buradaki temel felsefemiz herkes için bir şey yapamayız, ama birileri için bir şeyler yapabiliriz. Bir kişinin hayatında gerçekleştireceğimiz değişiklik bile bizim hayatımızda çok büyük ufuklar açabilir” dedi.
Tanıtım
Öğrencilerin sunumlarını hazırlamalarının proje danışmanlarından aldığı desteğe de dayandığını ifade eden Özer, jüri üyelerine de projeleri değerlendirmeye zaman ayırdıkları için teşekkür etti.
Doç. Dr. Dilara Özer’in konuşmasının ardından öğrenciler proje sunumlarını tanıttı.
Öğrencilerin projeleri “Herkes için Yaşam boyu spor; Her yaştaki bireyler için fiziksel aktivite projesi”, “Her adım yürümek için atılmaz; İlköğretim öğrencileri için dans eğitimi projesi”, “Her yerde ve her yaşamda spor: Cezaevinde kalan bireylere yönelik fiziksel aktivite programı”, “Bilinçli Anneler Sağlıklı Temeller : Hareket eğitimi aracılığı ile anne-çocuk iletişimini güçlendirme projesi”, “Var olmak farkına varmaktır: İlköğretim öğrencilerinde engelli bireylere yönelik olumlu tutum geliştirme” başlıklarından oluşmakta.