BİRİM HABERLERİ

Yenice MYO’da “Çiğ Süt Üreticilerinin Bilinçlendirilmesi” Semineri

Yayınlandı

-

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yenice Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mülayim Güre:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu’nun Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 3.projesi olma özelliğini taşıyan ‘Kırsal Kesimdeki Süt Üreticilerinin Bilinçlendirilmesi ve Kalite Kontrol Merkezinin Geliştirilmesi Projesi” Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 31.10.2011 tarihinde teklif çağrısı ile başlatılmıştır. Proje başlangıç tarihinden bugüne kadar yüksekokul çalışanlarımız, proje iştirakçilerimizden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ve Yenice Süt Üreticileri Birliği ile birlikte meşakkatli bir çalışma neticesinde 6 ay içerisinde projeyi tamamlamış bulunmaktayız.

Bugün proje kapsamında düzenlediğimiz “ÇİĞ SÜT ÜRETİCİLERİNİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ” konulu seminerimiz ile yine projemiz kapsamında geliştirdiğimiz Gıda Analiz ve Kontrol Laboratuarımızın açılışının gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu süreçte desteklerini bizlerden esirgemeyen Üniversitemiz Rektörlüğü ve Birimlerine, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yetkililerine, Yenice Belediye Başkanı Sayın Veysel ACAR’a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İlçe Müdürü Recep Cengiz’e şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca proje çalışmalarımız sırasında maddi ve manevi olarak bizlerle birlikte olan Çanakkale İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği başkanı Mehmet ÖZKURNAZ’a, Yenice İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Avunyalı’ya, Yenice Mali Müşavir ve Muhasebecilerine ve Yeniceli hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum. ” dedi.

“Hayvan Yetiştiriciliği ve Süt Üreticiliği” konusunda, konuşmalarını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, hayvansal ürünlerin Türkiye ve bazı dünya ülkelerindeki tüketimi ile ilgili istatistiki veriler sunarken, hayvancılıkta sağlıklı gelişim, yemleme – yemden yararlanma ve bunların üretim ile ilişkisi, kaliteli çiğ süt, sağım ve damızlık hayvan seçimi hususunda çarpıcı bilgiler verdi.

Tat Konserve Sanayi Anonim Şirketi – Sek Süt İşletmesi adına “Çiğ Sütte Kalitenin Önemi” konusunda, sunumda bulunan Burçin Özgener,  çiğ süt ve standartları, kaliteli çiğ süt, süt toplama şekilleri ve süt toplamada üreticiden tüketiciye süreç, çiğ süt kalitesinin artırılması ve sütün kalitesini bozan etmenler konularında ilgi çekici bir sunum yapmışlardır.

Çanakkale İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz, “Çanakkale’de Çiğ Süt Üreticiliği” konulu konuşmasında, özellikle süt üreticilerinin karşılaştıkları üretim maliyetleri, fiyatlama üzerine yapılan çalışmalar, Çanakkale İlindeki süt üreticiliğini durumu, Ülkemiz ile Yunanistan ve Bulgaristan gibi komşu ülkelerdeki üreticilik faaliyetlerinin karşılaştırmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Seminerde söz alan,  Yenice Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Seda Özdikmenli,  Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yürütülen “KIRSAL KESİMDEKİ SÜT ÜRETİCİLERİNİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ VE KALİTE KONTROL MERKEZİNİN GELİŞTİRLMESİ” konulu Yenice Meslek Yüksekokulu projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve bu çalışmalar çerçevesinde “Yenice bölgesindeki çiğ süt üreticiliğinde kalite ve hijyen farkındalığına yönelik” elde edilen bulguları dinleyiciler ile paylaştı.

Seminer konuşmacılara, projeye destek veren kişi ve kurumlara plaket ve teşekkür belgeleri sunulmasıyla sona erdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version