Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

AK Parti’li Öncü, Bitmeyen çileye dikkat çekti

Yayınlandı

-

adnan öncüMarmara Bölgesi’nin en büyük pazar yerleri arasında gösterilen Çanakkale’deki Cuma Pazarı yapılalı yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen her yağmurda aynı sıkıntı yaşanıyor. Pazar esnafı ve pazara gelen hemşerilerimiz özellikle yağmurlu havalarda ıslanmaktan şikayet ediyorlar.

Esnaf hem kendilerinin hem de mallarının ıslanmasından dolayı zarara uğradığını, durumu yerel yönetime çeşitli zamanlarda aktardıklarını ancak çözümü yönünde hiçbir girişimin yapılmadığını ifade ediyor.

Pazara alışverişe gelen Çanakkaleliler ise Marmara Bölgesi’nin en büyük pazaryeri olduğu söylenen Cuma pazarında büyük paralar harcanmasına rağmen günün teknolojisine ve imkanlarına uygun bir Pazar yerinin yapılamamış olmasını yadırgadıklarını ifade ediyorlar.

Kendi beceriksizlikleri sonucu bu tür problemleri hemşerilerimize sürekli yaşatan ve artık herkese bıkkınlık veren Çanakkale Belediyesi birçok konuda olduğu gibi bu konuda da esnafın ve hemşerilerin şikayet ve isteklerine kulaklarını tıkamış görünüyor. Anlaşılan o ki uzun yıllardır belediyeyi sosyal demokrat zihniyetle yönettiğini iddia eden  Çanakkale Belediyesi başkan ve yetkilileri, sadece Pazar esnafından topladıkları ve toplayacakları yer kirası işgaliye gibi paraların hesabını yapıyor.

Önümüzde ki yerel seçimlerde AK Partili yerel yönetimin iktidarında hemşerilerimizin seçimlerde verecekleri kararla bu tür sorunlardan kurtulacaklarını şimdiden müjdeliyorum.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çanakkale

Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.

Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR