BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ’den Araştırmacılara Hızlı Destek ve İleri Araştırma Projeleri Müjdesi

Yayınlandı

-

3425ÇOMÜ Yönetimi öğretim üyelerinin uzun zamandır beklediği iki proje çeşidini hayata geçirmek için düğmeye bastı. ÇOMÜ Senatosu’nun son toplantısında alınan karar gereğince bu amaçla BAP projeleri arasına Hızlı Destek Projeleri ve İleri Araştırma Projeleri olmak üzere iki farklı proje çeşidi eklenerek, proje yapan öğretim üyelerinin projelerinin hem çok daha hızlı hem de çok yüksek bütçelerle desteklenmesinin sağlanacağı vurgulandı.

Hızlı destek projeleri ile altyapısı var olan birimlerin araştırmalarını yürütebilmek için gerek duydukları sarf malzemeleri, yolluk, hizmet alımı, bakım onarım veya yedek parça ihtiyaçları gibi giderlerin karşılanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Hızlı Destek Projeleri Süratle Değerlendirilecek

Başvuru süreçlerinin Bağımsız Projeler ile aynı olan bu projelerin BAP komisyonu tarafından hızlı bir şekilde değerlendirileceği ve karara bağlanacağı kaydedildi. Bu projelere yılın her günü yirmi dört saat müracaat etme hakkı olacak ve müracaatlar çok hızlı bir şekilde değerlendirilecek. Bu sayede herhangi bir araştırması için yolluk, sarf malzemesi, cihaz arızası vb. nedenlerle yarım kalan projelerin en hızlı bir şekilde tamamlama imkanı oluşacak.

İleri Araştırma Projelerine Daha Yüksek Bütçe

Yeni oluşturulan ve araştırmacıların yoğun müracaatlarının beklendiği İleri Araştırma Projelerinin ise Üniversite veya BAP Birimi tarafından belirlenmiş öncelikli alanlarda diğer destek programlarından daha yüksek cihaz ve ekipman alımına olanak verecek bütçeler ile desteklenmesi hedefleniyor. Bu tip projelerde en az üç merkezli ve çok disiplinli olma koşulu aranacak olup;  sağlık bilimlerinde bilim dalları, diğer alanlarda anabilim dalları ayrı merkez olarak değerlendirilecek. Proje önerilerinde bölüm ve fakülteler arası işbirlikleri projenin kabul edilebilirlik oranını arttıracak.

Yetkililer her iki yeni proje çeşidinin ÇOMÜ’de sunulan proje sayısında, bilimsel araştırma kalitesinde ve üretilecek makale sayısında önemli bir artış sağlayacağına inandıklarını belirttiler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version