BİRİM HABERLERİ

TÜB Kalite Güvencesi Çalışmaları İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Kalite Güvencesi Çalışmaları İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı programı çevirimiçi olarak gerçekleşti. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından organize edilen çalıştay ÇOMÜ Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’in moderatörlüğünde gerçekleşirken,  çalıştaya Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TÜB Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye Üniversitelerin Rektör Yardımcıları, akademik ve idari personeli katıldı. 

ÇOMÜ Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden Trakya Üniversiteler Birliği’nin kuruluşundan bugüne Türkiye’de en aktif, en dinamik çalışan ve en yakın işbirliği içerisinde olan bir birlik olduğunu ifade ederek, Kalite Güvencesi Çalışmalarının İyi Uygulama Örnekleri başlığıyla organize edilen çalıştayda bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti vurguladı. 

Tanıtım

Çalıştay, açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmalarını sırasıyla TÜB Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu  ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptı. 

“Bilginin her zamankinden daha önemli hale geldiği küreselleşen dünyada yükseköğretim kurumlarına önemli vazifeler düşmektedir. Ülkemizin gelişmesi ve uluslararası düzeyde devletimizin koyduğu hedeflere ulaşabilmesi için taşıdıkları rolü tam manasıyla yerine getirebilmesi bu kurumların kaliteyi bir sistem haline getirebilmesi ile mümkündür” diyerek başladığı konuşmasını TÜB Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de yükseköğretim anlamında kalitenin yaygınlaşması ve izlenmesi süreçlerinin yönetilmesi konusunda kurumlara ışık tutan YÖKAK’ın faaliyetlerinin hem üniversitelere rehberlik etme hem de yükseköğretimde kalite kültürünün gelişmesi ve yaygınlaştırılması bağlamında çok değerli birikimi mevcuttur. Bu çalışmalar özellikle 2015 yılı sonrasında hız kazanmış, ulusal, uluslararası düzeyde kalite standartları konusunda önemli yollar kat etmiştir. Bu anlamada Trakya Üniversiteler Birliği Üyesi üniversitelerimizin her birinin de farklı alanlardaki çalışmalarda öne çıktığını biliyoruz. Bugün bu çalıştay ile birlikte faaliyet yürüttüğümüz birlik üniversitelerimizin yükseköğretimde kalite konusunda yaptıkları ortak çalışmalara bir yenisi daha ilave edilmiş olacaktır. YÖKAK Başkanımızın bizlerle paylaşacağı bilgi ve tecrübeler yapacağımız çalışmalarda ufuk açıcı olacaktır. Bu bağlamda organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve onun nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin 2015 yılında kurulduğunu, kuruluş aşamasında kalite süreçlerini öne çıkarma şanslarının olmadığını ancak bir yandan Trakya Üniversiteler Birliğine dâhil olmanın, diğer yandan YÖKAK değerlendirme sürecinden geçmenin bunu değiştirdiğini ve üniversite olarak kalite güvencesi çalışmalarına yoğunlaştıklarının altını çizdi ve kalite çalışmalarına büyük titizlikle devam ettiklerini belirtti.

Tanıtım

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, çalıştayın hayırlı sonuçlara vesile olmasını dileyerek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin akredite olan bölümleri ve kalite çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  

Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) yaptığı çalışmalarla markalaşan bir birlik olduğunun vurgusunu yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında Trakya Üniversitesi’nin kalite ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve iyi uygulama örneklerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. 

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise başta YÖK AK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Rektörlerine ve çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ederek çalıştayın başarılı geçmesini diledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Kalite, sanayideki çalışmaların standardizasyonunu sağlamak için başlatılmışken zamanla küreselleşme ve bilgi toplumunun gelişmesi ile imalattan hizmet sektörüne doğru yönelmiştir. Kalite gönüllülük işidir. Kaliteyi istenilen niteliğe getirebilmek için insani, vicdani ve ahlaki değerleri yerleştirmemiz gerekir. Bu çalışmaları yaparken de örnek almak çok önemlidir. Çünkü tek başına yaptığınızı çok iyi düşünebilirsiniz. Ancak bu anlamda çalışmalar yapan kurumlar ile birlikte çalışmalar, fikir alışverişleri yaparsanız eksikleri görme ve daha iyiyi yapma konusunda daha hızlı yol alabilirsiniz. Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin birlikte çalışması ve birbirlerini örnek almaları bu bağlamda çok anlamlı. Bu çalıştayla birlikte kalite güvencesi çalışmalarında iyi uygulamaların neler olduğunu dinleyeceğiz. Her üniversite burada kendini daha da geliştirmek için örnekler görecek. Bu bağlamda çalıştayın tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Tanıtım

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas Yüksek Öğretim Kurumları Kalite Güvencesi Çalışmalarında İyi Uygulama Örnekleri ve Önemi konusunda bir konuşma yaptı. 

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas genellikle iyi yapılan şeylerin paylaşılması alışkanlığı olmadığını, bunu değiştirip paylaşım kültürünü artırmak gerektiğini vurgulayarak “ Dünyada işler çok çeşitlendi. Bunların hepsinin altından tek başına kalkmak mümkün değil. Ancak her üniversitenin yaptığı iyi işleri birlikte üniversitelerimize katarak, bu örnekleri bizlerde alarak daha kolay ilerleyebiliriz. Bunun başka formülü yok. O bakımdan bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Organize eden ve davet eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Çalıştay, Kalite Güvencesi, Eğitim- Öğretim, Ar-Ge, Uluslararasılaşma, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi Üzerine İyi Uygulama Örnekleri başlığı altında Kırklareli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Mülayim, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Burçin Bozdoğanoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. Bülent Eker, Trakya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Sedef Zeyrekli Yaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu’nun sunumları ve fikir alışverişleri ile son buldu.

Tanıtım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version